Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 24
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
odwiedziłem otwarty niedawno "Adamo", który się uważa za pizzerię i restaurację jednocześnie.
Nowy "Adamo" to dość duży lokal, o wystroju niedokończonej chałupy góralskiej, czy też szopy w góralskim obejściu. Głównym elementem ozdobnym jest drewniane przepierzenie, ze staroświecką konstrukcją dźwierzy. Powłócząc oczami po obszernym, lecz niskim wnętrzu, natrafiłem na podłożone właśnie usłużną ręką pana Roberta menu.
W "Adamo" gotują zupy charakterystyczne dla naszej szerokości geograficznej: zupa dnia 2,5 zł, rosół 2,5, żurek 4 zł, cebulowa 4, barszcz z krokietem 5,5 zł, flaki 5 zł. Skusił mnie krem czosnkowy za 4,5 zł. Byłem ciekaw, czy wyjątkowy aromat czosnku nie
odwiedziłem otwarty niedawno "Adamo", który się uważa za pizzerię i restaurację jednocześnie.<br>Nowy "Adamo" to dość duży lokal, o wystroju niedokończonej chałupy góralskiej, czy też szopy w góralskim obejściu. Głównym elementem ozdobnym jest drewniane przepierzenie, ze staroświecką konstrukcją &lt;orig&gt;dźwierzy&lt;/&gt;. Powłócząc oczami po obszernym, lecz niskim wnętrzu, natrafiłem na podłożone właśnie usłużną ręką pana Roberta menu.<br>W "Adamo" gotują zupy charakterystyczne dla naszej szerokości geograficznej: zupa dnia 2,5 zł, rosół 2,5, żurek 4 zł, cebulowa 4, barszcz z krokietem 5,5 zł, flaki 5 zł. Skusił mnie krem czosnkowy za 4,5 zł. Byłem ciekaw, czy wyjątkowy aromat czosnku nie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego