odrobinę masła waniliowego. Podawać z grzankami.<br><br><tit1>POTRAWKA Z INDYKA Z WINOGRONAMI I JAŁOWCEM</tit1><br>60 dag piersi indyka, 30 dag winogron, 2 łyżki ziaren jałowca, 2 cebule (20 dag), 1 szklanka białego wytrawnego wina, 1 szklanka śmietanki 36-procentowej, 1/2 opakowania sosu do pieczeni, 2 łyżki oleju, sól, pieprz<br>Jałowiec utłuc w moździerzu lub posiekać. Cebule obrać i drobno pokroić. Jałowiec podsmażyć z cebulą na oleju. Mięso indyka opłukać, osączyć, pokroić w kostkę i dodać do cebuli z jałowcem. Chwilę smażyć. Winogrona opłukać, osączyć, przekroić, oczyścić z pestek i dodać do mięsa. Wlać wino, dusić 20 min. Dodać śmietankę i sos