Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
trzynastej, pewien znany krytyk kulinarny zaprosił mnie na swoje urodziny. Zamiast chodzić po warszawskich knajpach oferujących "niedobór", wsiadamy ze znajomymi do pociągu Moskwa-Berlin, a tam w Warsie tatarek, śledzik, zimna wódeczka. Wysiadamy w Poznaniu, jedną godzinę czekamy i łapiemy Berlin-Moskwa, a tam stroganow, schabowy, zimna wódeczka i tak w koło... Taki polski Orient Express. Smacznego!

Przepis na kanapki, gdy Wars zawodzi:

1 średnia bagietka (ok. 40 cm), 1/2 łyżki margaryny jogurtowej lub masła, 1 jajko ugotowane na twardo, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 plastry szynki lub innej wędliny, 1 mały serek topiony, sól, pieprz do smaku
Gorące jajko, po
trzynastej, pewien znany krytyk kulinarny zaprosił mnie na swoje urodziny. Zamiast chodzić po warszawskich knajpach oferujących "niedobór", wsiadamy ze znajomymi do pociągu Moskwa-Berlin, a tam w Warsie tatarek, śledzik, zimna wódeczka. Wysiadamy w Poznaniu, jedną godzinę czekamy i łapiemy Berlin-Moskwa, a tam stroganow, schabowy, zimna wódeczka i tak w koło... Taki polski Orient Express. Smacznego!<br><br>&lt;tit&gt;Przepis na kanapki, gdy Wars zawodzi:&lt;/&gt;<br><br>1 średnia bagietka (ok. 40 cm), 1/2 łyżki margaryny jogurtowej lub masła, 1 jajko ugotowane na twardo, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 plastry szynki lub innej wędliny, 1 mały serek topiony, sól, pieprz do smaku<br>Gorące jajko, po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego