Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
wiatrów Szczecin-Dąbie). Izolinie zamieszczone na rysunkach 10.19 c i d otrzymano w wyniku symulacji rozprzestrzeniania się odorantów w wybranej sytuacji meteorologicznej: wiatr wschodni o prędkości 1-2 m/s, równowaga atmosfery - stała (stan 6).
Wyniki terenowych oznaczeń intensywności zapachu w smudze zanieczyszczeń, wykonane w tej sytuacji meteorologicznej, były w przybliżeniu zgodne z prognozą, co potwierdza poprawność wyznaczonego wskaźnika emisji odorantów.
10.5. Cukrownie
10.5.1. Informacje ogólne
Zapachowa uciążliwość cukrowni nie ogranicza się do okresu kampanii cukrowniczej (zwykle IV kwartał roku). Główną jej przyczyną poza kampanią jest beztlenowa fermentacja biomasy pozostającej po odzyskaniu cukru. Stopień uciążliwości zależy przede wszystkim
wiatrów Szczecin-Dąbie). Izolinie zamieszczone na rysunkach 10.19 c i d otrzymano w wyniku symulacji rozprzestrzeniania się odorantów w wybranej sytuacji meteorologicznej: wiatr wschodni o prędkości 1-2 m/s, równowaga atmosfery - stała (stan 6).<br>Wyniki terenowych oznaczeń intensywności zapachu w smudze zanieczyszczeń, wykonane w tej sytuacji meteorologicznej, były w przybliżeniu zgodne z prognozą, co potwierdza poprawność wyznaczonego wskaźnika emisji odorantów.<br>&lt;tit&gt;10.5. Cukrownie&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;10.5.1. Informacje ogólne&lt;/&gt;<br>Zapachowa uciążliwość cukrowni nie ogranicza się do okresu kampanii cukrowniczej (zwykle IV kwartał roku). Główną jej przyczyną poza kampanią jest beztlenowa fermentacja biomasy pozostającej po odzyskaniu cukru. Stopień uciążliwości zależy przede wszystkim
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego