Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
cukru, kawałek wanilii, 2 łyżki cukru pudru, skórka pomarańczowa kandyzowana
Krem
60 g deserowej czekolady, łyżeczka kakao, łyżeczka rozpuszczalnej kawy, 4 łyżki cukru pudru, 250 g masła, łyżka rumu
Jajka ubić na parze z cukrem. Lekko ostudzić. Wsypywać po łyżce mąkę,, nie przerywając ubijania. Na koniec dodać szczyptę soli i wanilię (przeciąć laskę i wyskrobać z niej środek). Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Wyjąć je na ściereczkę (spodem do gory), usunąć papier i szybko zwinąć razem ze ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia na 1-2 godz.
Kawę i kakao rozpuścić w 2
cukru, kawałek wanilii, 2 łyżki cukru pudru, skórka pomarańczowa kandyzowana<br>Krem<br>60 g deserowej czekolady, łyżeczka kakao, łyżeczka rozpuszczalnej kawy, 4 łyżki cukru pudru, 250 g masła, łyżka rumu<br>Jajka ubić na parze z cukrem. Lekko ostudzić. Wsypywać po łyżce mąkę,, nie przerywając ubijania. Na koniec dodać szczyptę soli i wanilię (przeciąć laskę i wyskrobać z niej środek). Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Wyjąć je na ściereczkę (spodem do gory), usunąć papier i szybko zwinąć razem ze ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia na 1-2 godz.<br>Kawę i kakao rozpuścić w 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego