żółtego sera, szczypta mielonej papryki, 2 suszone grzyby, sól, pieprz, łyżka świeżych ziół.<br>Przygotowanie: <br>* Kaszę opłukać, osaczyć, wsypać do 0,75 l wrzące wody, dodać umyte suszone grzyby. Gdy kasza się zagotuje, zmniejszyć ogień, postawić garnek na płytce ochronnej. Przykryć i gotować około 20 minut, aż kasza będzie miękka i wchłonie wodę. Cebule i marchew obrać, pokroić w paseczki, podsmażyć na łyżce masła. <br>* Na warzywach ułożyć opłukane filety rybne, podlać kilkoma łyżkami wody, osolić i dusić pod przykryciem 5-6 minut. Naczynie do zapiekania wysmarować łyżką masła.<br>* Ugotowaną kasze wymieszać z drobno posiekaną natką, doprawić solą, pieprzem <page nr=8> i mieloną papryką. Na