Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Życie Warszawy
Nr: 77
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1981
nich otrzymało dodatkowy a niezbędny podstawowy sprzęt. Większość placówek nie ma maszyn do krojenia a wiele nawet dobrych noży, tasaków, pni. Na ogół wszędzie znajdują się wywieszki, informujące jakie mięsa i wędliny należą do grupy I a jakie do II.
Pracownicy sklepów, z którymi rozmawialiśmy na temat sprzedaży mięsa i wędlin na kartki wyrażali obawy, jak poradzą sobie z dzieleniem mięsa na tak drobne porcje, jakie przewidziane są na kartki. Mimo to władze miasta postulowały wprowadzenie 5 proc. limitu na ubytki czy tzw. rozważenia (gdy klientowi zważy się kawałek o 2-3 deko większy niż przewiduje kartki) sprawa jak dotychczas nie
nich otrzymało dodatkowy a niezbędny podstawowy sprzęt. Większość placówek nie ma maszyn do krojenia a wiele nawet dobrych noży, tasaków, pni. Na ogół wszędzie znajdują się wywieszki, informujące jakie mięsa i wędliny należą do grupy I a jakie do II.<br>Pracownicy sklepów, z którymi rozmawialiśmy na temat sprzedaży mięsa i wędlin na kartki wyrażali obawy, jak poradzą sobie z dzieleniem mięsa na tak drobne porcje, jakie przewidziane są na kartki. Mimo to władze miasta postulowały wprowadzenie 5 proc. limitu na ubytki czy tzw. rozważenia (gdy klientowi zważy się kawałek o 2-3 deko większy niż przewiduje kartki) sprawa jak dotychczas nie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego