Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
na wegetarianizm sprawiła, że w wielu domach pojawiła się konieczność prowadzenia podwójnej kuchni. Niektórzy członkowie rodziny postanowili bowiem usunąć ze swych jadłospisów mięso, zastępując je warzywami, owocami, strączkowymi i kiełkami.
Dla tych osób przygotowaliśmy nowy dział, w którym będziemy drukować przepisy na dania bezmięsne. Większość naszych propozycji przeznaczona jest dla wegetarian akceptujących w potrawach jajka i produkty mleczne. Autorami przepisów są osoby prowadzące od lat kuchnię wegetariańską, które zechciały się podzielić z naszymi Czytelnikami swoimi doświadczeniami kulinarnymi.
1. ZESTAW: zupa kremowa z soi, pilaw z prosem i bakłażanami, sałatka z tofu i mango, krem klonowy z orzechami (dla 4 osób)

ZUPA
na wegetarianizm sprawiła, że w wielu domach pojawiła się konieczność prowadzenia podwójnej kuchni. Niektórzy członkowie rodziny postanowili bowiem usunąć ze swych jadłospisów mięso, zastępując je warzywami, owocami, strączkowymi i kiełkami.&lt;/intro&gt;<br>Dla tych osób przygotowaliśmy nowy dział, w którym będziemy drukować przepisy na dania bezmięsne. Większość naszych propozycji przeznaczona jest dla wegetarian akceptujących w potrawach jajka i produkty mleczne. Autorami przepisów są osoby prowadzące od lat kuchnię wegetariańską, które zechciały się podzielić z naszymi Czytelnikami swoimi doświadczeniami kulinarnymi.<br>1. ZESTAW: zupa kremowa z soi, pilaw z prosem i bakłażanami, sałatka z tofu i mango, krem klonowy z orzechami (dla 4 osób)<br><br>&lt;tit1&gt;ZUPA
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego