Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
kulinarna. A ilość składników, które można razem łączyć jest po prostu nieskończona.
To nadaje sałatce wymiar, by tak rzec, uniwersalny. Może ona stanowić smakowitą przystawkę, obiecujący wstęp do posiłku, może też towarzyszyć daniom głównym, wydobywając, podkreślając ich smak, aromat, może być po prostu znakomitym daniem głównym, może być wreszcie deserem, wieńczyć ucztę.
Problem sałatek, jak powiedziałem, w nieskończonej ilości wariantów, to problem zarówno tego, z czego się je przyrządza, jak, w tej samej chyba mierze, tego, jak się je zaprawia. I tak, na przykład, w północnej Europie jednym z najbardziej popularnych składników najrozmaitszych sałatek jest kartofel. Jego pojawienie się, a następnie
kulinarna. A ilość składników, które można razem łączyć jest po prostu nieskończona.<br> To nadaje sałatce wymiar, by tak rzec, uniwersalny. Może ona stanowić smakowitą przystawkę, obiecujący wstęp do posiłku, może też towarzyszyć daniom głównym, wydobywając, podkreślając ich smak, aromat, może być po prostu znakomitym daniem głównym, może być wreszcie deserem, wieńczyć ucztę.<br> Problem sałatek, jak powiedziałem, w nieskończonej ilości wariantów, to problem zarówno tego, z czego się je przyrządza, jak, w tej samej chyba mierze, tego, jak się je zaprawia. I tak, na przykład, w północnej Europie jednym &lt;page nr=78&gt; z najbardziej popularnych składników najrozmaitszych sałatek jest kartofel. Jego pojawienie się, a następnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego