Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ciasto na duży płaski talerz.
Ubij śmietanę na krem, dodaj cukier do smaku, możesz również dodać odrobinę cukru wanilinowego. Posmaruj ubitą śmietaną boki tortu i posyp je startą czekoladą (najlepiej gorzką).
Osącz mandarynki z syropu, ale syrop zachowaj. Nakłuj tort w kilku miejscach i strzykawką wpuść sok z mandarynek.
Posmaruj wierzch tortu bitą śmietaną, wyrównaj, ułóż cząstki mandarynek i szprycą do dekoracji wyciśnij kilka kleksów ze śmietany.
RADA: przygotowując ciasto możesz użyć tylko żółtek i dopiero na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.


ORIENT
Majeranek
otarty
Majeranek poprawia i uszlachetnia takie
potrawy jak fasola i smażone
ciasto na duży płaski talerz.<br>Ubij śmietanę na krem, dodaj cukier do smaku, możesz również dodać odrobinę cukru wanilinowego. Posmaruj ubitą śmietaną boki tortu i posyp je startą czekoladą (najlepiej gorzką).<br>Osącz mandarynki z syropu, ale syrop zachowaj. Nakłuj tort w kilku miejscach i strzykawką wpuść sok z mandarynek.<br>Posmaruj wierzch tortu bitą śmietaną, wyrównaj, ułóż cząstki mandarynek i szprycą do dekoracji wyciśnij kilka kleksów ze śmietany.<br>RADA: przygotowując ciasto możesz użyć tylko żółtek i dopiero na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="org"&gt;ORIENT&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Majeranek&lt;/&gt;<br>otarty<br>&lt;name type="prod"&gt;Majeranek&lt;/&gt; poprawia i uszlachetnia takie <br>potrawy jak fasola i smażone
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego