Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Teraz zdrowie
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.
Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.
Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie ułóż warstewkę pomarańczy z rodzynkami, a na nich piersi z indyk.
Całość posyp migdałami i resztka pomarańczy z rodzynkami.
Na wierzchu połóż kilka wiórków masełka.
Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180oC, aż mięso będzie miękkie.
W czasie pieczeni polewaj indyka wodą, wytopionym tłuszczem i sokiem z pomarańczy.
Przed podaniem obficie posyp potrawę pietruszką. Indyk dobrze smakuje z ryżem i dużą porcją zielonej sałaty.
Iza Stefanek

LEKARZ RODZINNY RADZI
Kiedy
curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.<br>Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.<br>Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie ułóż warstewkę pomarańczy z rodzynkami, a na nich piersi z indyk.<br>Całość posyp migdałami i resztka pomarańczy z rodzynkami.<br>Na wierzchu połóż kilka wiórków masełka.<br>Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180oC, aż mięso będzie miękkie.<br>W czasie pieczeni polewaj indyka wodą, wytopionym tłuszczem i sokiem z pomarańczy.<br>Przed podaniem obficie posyp potrawę pietruszką. Indyk dobrze smakuje z ryżem i dużą porcją zielonej sałaty.<br>&lt;au&gt;Iza Stefanek&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art"&gt;&lt;tit&gt;LEKARZ RODZINNY RADZI&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;Kiedy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego