Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
talentem kulinarnym. Wspaniale nadaje się na wieczór walentynkowy lub spotkanie towarzyskie w małym gronie.

SAŁATKA Z CZTEREMA SERAMI
po 10 dag sera: feta, brie, ementaler i rokpol, po 20 dag sałaty lodowej i lollo rosso, 10 dag winogron lub rodzynek, 5 dag orzechów laskowych, 8 łyżek oleju arachidowego, 4 łyżki winiaku, sól, pieprz
Sery pokroić w kostkę. Sałaty opłukać, osączyć i porozrywać na niewielkie kawałki. Orzechy posiekać. Winogrona opłukać, osączyć, przekroić na pół i wyjąć pestki (rodzynki opłukać, namoczyć i osączyć).
Olej zmiksować z winiakiem, winogronami (lub rodzynkami) i orzechami. Sałaty wymieszać z serami, przełożyć do salaterki, polać sosem, doprawić solą
talentem kulinarnym. Wspaniale nadaje się na wieczór walentynkowy lub spotkanie towarzyskie w małym gronie.&lt;/intro&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;SAŁATKA Z CZTEREMA SERAMI&lt;/tit1&gt;<br>po 10 dag sera: feta, brie, ementaler i rokpol, po 20 dag sałaty lodowej i lollo rosso, 10 dag winogron lub rodzynek, 5 dag orzechów laskowych, 8 łyżek oleju arachidowego, 4 łyżki winiaku, sól, pieprz<br>Sery pokroić w kostkę. Sałaty opłukać, osączyć i porozrywać na niewielkie kawałki. Orzechy posiekać. Winogrona opłukać, osączyć, przekroić na pół i wyjąć pestki (rodzynki opłukać, namoczyć i osączyć).<br>Olej zmiksować z winiakiem, winogronami (lub rodzynkami) i orzechami. Sałaty wymieszać z serami, przełożyć do salaterki, polać sosem, doprawić solą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego