Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Fakt
Nr: 01.03 (2)
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
jak lokowane są nasze pieniądze i czy fundusz dobrze nimi zarządza.
ARTUR ADAMOWICZ

Czy podgrzewanie w mikrofalówce jest zdrowe?
DIETETYKA
Często podgrzewam obiady w mikrofalówce, tak jest szybciej i wygodniej. Czy potrawy tracą w ten sposób składniki odżywcze?
Dariusz Michalak z Tarnowa

Fakt: Krótki czas podgrzewania pozwala raczej zachować więcej witamin, minerałów, niż dzieje się to w czasie tradycyjnego podgrzewania. Trzeba jednak liczyć się z tym, że potrawy przygotowywane tylko z wykorzystaniem mikrofal (np. bez grilla) nie mają chrupiącej skórki i nie są przyrumienione. Krótki czas uniemożliwia także wytworzenie wszystkich składników odpowiedzialnych za smak i zapach potraw.
ANNA HARTON z Katedry
jak lokowane są nasze pieniądze i czy fundusz dobrze nimi zarządza.<br>&lt;au&gt;ARTUR ADAMOWICZ&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art" sub="home"&gt;&lt;tit&gt;Czy podgrzewanie w mikrofalówce jest zdrowe?&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;DIETETYKA&lt;/&gt;<br>&lt;q&gt;Często podgrzewam obiady w mikrofalówce, tak jest szybciej i wygodniej. Czy potrawy tracą w ten sposób składniki odżywcze?&lt;/&gt;<br>Dariusz Michalak z Tarnowa<br><br>Fakt: Krótki czas podgrzewania pozwala raczej zachować więcej witamin, minerałów, niż dzieje się to w czasie tradycyjnego podgrzewania. Trzeba jednak liczyć się z tym, że potrawy przygotowywane tylko z wykorzystaniem mikrofal (np. bez grilla) nie mają chrupiącej skórki i nie są przyrumienione. Krótki czas uniemożliwia także wytworzenie wszystkich składników odpowiedzialnych za smak i zapach potraw. <br>&lt;au&gt;ANNA HARTON z Katedry
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego