Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy farmaceutyczne
Rok: 2000
Biologicznie aktywny dodatek do żywności uzupełnia w diecie niedobory witamin i mikroelementów; wykazuje działania antyutleniające, zwiększa aktywność układu immunologicznego i wytrzymałość organizmu na czynniki stresowe. Zalecany dla profilaktyki chorób sercowo-naczyniowych, a także osobom mieszkającym w ekologicznie niesprzyjających warunkach lub pracujących w warunkach szkodliwych.
WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW
Wyciąg wytłoków winogron ma właściwości przeciwutleniające w stosunku do trombocytów, poprawia mikrokrążenie, jest środkiem profilaktycznym dla zapobiegania rozwojowi chorób sercowo-naczyniowych.
Selen jest podstawowym elementem enzymów peroksydazy glutationu.
Cynk - wchodzi w skład enzymów chroniących i stabilizujących błony komórkowe, uczestniczy w metabolizmie kwasów nukleinowych, białek, tłuszczów, węglowodanów, różnych hormonów, a także w procesach współdziałania komórek immunokompetentnych
Biologicznie aktywny dodatek do żywności uzupełnia w diecie niedobory witamin i mikroelementów; wykazuje działania antyutleniające, zwiększa aktywność układu immunologicznego i wytrzymałość organizmu na czynniki stresowe. Zalecany dla profilaktyki chorób sercowo-naczyniowych, a także osobom mieszkającym w ekologicznie niesprzyjających warunkach lub pracujących w warunkach szkodliwych.<br>WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW<br>Wyciąg wytłoków winogron ma właściwości przeciwutleniające w stosunku do trombocytów, poprawia mikrokrążenie, jest środkiem profilaktycznym dla zapobiegania rozwojowi chorób sercowo-naczyniowych.<br>Selen jest podstawowym elementem enzymów peroksydazy glutationu.<br>Cynk - wchodzi w skład enzymów chroniących i stabilizujących błony komórkowe, uczestniczy w metabolizmie kwasów nukleinowych, białek, tłuszczów, węglowodanów, różnych hormonów, a także w procesach współdziałania komórek immunokompetentnych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego