Cola nitida) zawierają kofeinę, która sprzyja zwiększeniu metabolizmu komórek, zwiększa hydrolizę tłuszczów i wydzielanie adrenaliny.<br>Spirulina (Spirulina maxima) - wodorost, w skład którego wchodzą białka, witaminy, związki mineralne. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i wykazuje właściwości sorbcyjne. Obniża poziom IgE we krwi, zmniejsza wchłanianie wolnych rodników i alergenów. Podwyższa poziom kortyzonu i normalizuje właściwości adaptacyjne organizmu.<br>Kolcosil (Eleutherococcus senticosus) - tonizuje centralny układ nerwowy, wywołuje efekt adaptogenny.<br>Chrom - wchodzi w skład drożdży, jest składnikiem drobnocząsteczkowego kompleksu nazywanego czynnikiem tolerancji glukozy, który usposabia do podtrzymywania prawidłowego poziomu glukozy we krwi.<br>Kwas askorbinowy (witamina C) - odgrywa ważną rolę w regulacji procesów utleniająco-redukcyjnych, przemiany węglowodanów, krzepliwości krwi