Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i herbaty. Po kilku tygodniach stają się jajkami na twardo: białko brązowieje, a żółtko jest zielone.
Wszystkie składniki potraw: mięso, warzywa, owoce i ryby kroi się bardzo małe kawalerki. Dzięki temu szybciej się gotują, smażą i pieką, nie tracą przy tym jędrności oraz cennych wartości odżywczych.
Potrawy gotuje się w woku, garnku podobnym do bardzo głębokiej patelni. Wklęsłe dno i cienkie ścianki tego naczynia powoduj, że warzywa i mięso nie tracą kolorów i pięknie wyglądają.
Przyprawą typową dla chińskiej kuchni jest imbir. Jego świeże kłącza mają mocny, korzenny zapach i ostry smak. Imbir jest też lekarstwem zalecanym przy przeziębieniach, kaszlu, osłabieniu
i herbaty. Po kilku tygodniach stają się jajkami na twardo: białko brązowieje, a żółtko jest zielone.<br>Wszystkie składniki potraw: mięso, warzywa, owoce i ryby kroi się bardzo małe kawalerki. Dzięki temu szybciej się gotują, smażą i pieką, nie tracą przy tym jędrności oraz cennych wartości odżywczych.<br>Potrawy gotuje się w woku, garnku podobnym do bardzo głębokiej patelni. Wklęsłe dno i cienkie ścianki tego naczynia powoduj, że warzywa i mięso nie tracą kolorów i pięknie wyglądają.<br>Przyprawą typową dla chińskiej kuchni jest imbir. Jego świeże kłącza mają mocny, korzenny zapach i ostry smak. Imbir jest też lekarstwem zalecanym przy przeziębieniach, kaszlu, osłabieniu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego