łyżki wegety, mielona słodka papryka, sól, pieprz, pęczek natki.<br>Składniki grzanek:<br>2 łyżki startego żółtego łagodnego sera, bułka, 3 ząbki czosnku, szczypta mielonej papryki.<br>Przygotowanie:<br>* Kromki chleba podsuszyć na patelni i zetrzeć na tarce. Cebule i czosnek posiekać.<br>* W garnku rozgrzać olej i zrumienić cebule z czosnkiem. Zalać 1 litrem wrzątku, zagotować. Wsypać pokruszony chleb i gotować 2 minuty, mieszając.<br>* Do wrzącej zupy wbić jajka i zamieszać. Doprawić wegetą, solą, pieprzem i papryka.<br>* Nasza rada<br>Łatwiej wysmarujesz formę masłem, gdy je lekko podgrzejesz. Pamiętaj też o wytarciu brzegów formy przed pieczeniem, gdyż zostawione resztki przypalą się.<br>* Bułkę pokroić w plasterki. Żółty