Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
kostkę
2 ząbki posiekanego czosnku
2 marchewki, obrane i pokrojone w plasterki
1 seler naciowy, pokrojony w grube plastry
400 g pomidorów
1 łyżka suszonego oregano
sól i pieprz
GRZANKI
2 cienkie kromki białego chleba
olej do głębokiego smażenia
1 Soczewicę zalać wodą tak, by ją całkowicie przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty. Odcedzić.
Szef kuchni radzi
Grzanki będą smaczniejsze, jeśli przed smażeniem posypiesz je solą i pieprzem.
2 2 łyżki oliwy z oliwek rozgrzać w dużym rondlu. Przez 15 minut smażyć na niej cebulę, boczek i połowę czosnku. Dodać resztę oliwy i czosnku, marchewkę, seler, pomidory, oregano, soczewicę, 1
kostkę<br>2 ząbki posiekanego czosnku<br>2 marchewki, obrane i pokrojone w plasterki<br>1 seler naciowy, pokrojony w grube plastry<br>400 g pomidorów<br>1 łyżka suszonego oregano<br>sól i pieprz<br>GRZANKI<br>2 cienkie kromki białego chleba<br>olej do głębokiego smażenia<br>1 Soczewicę zalać wodą tak, by ją całkowicie przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty. Odcedzić.<br>Szef kuchni radzi<br>Grzanki będą smaczniejsze, jeśli przed smażeniem posypiesz je solą i pieprzem.<br>2 2 łyżki oliwy z oliwek rozgrzać w dużym rondlu. Przez 15 minut smażyć na niej cebulę, boczek i połowę czosnku. Dodać resztę oliwy i czosnku, marchewkę, seler, pomidory, oregano, soczewicę, 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego