kostkę<br>2 ząbki posiekanego czosnku<br>2 marchewki, obrane i pokrojone w plasterki<br>1 seler naciowy, pokrojony w grube plastry<br>400 g pomidorów<br>1 łyżka suszonego oregano<br>sól i pieprz<br>GRZANKI<br>2 cienkie kromki białego chleba<br>olej do głębokiego smażenia<br>1 Soczewicę zalać wodą tak, by ją całkowicie przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty. Odcedzić.<br>Szef kuchni radzi<br>Grzanki będą smaczniejsze, jeśli przed smażeniem posypiesz je solą i pieprzem.<br>2 2 łyżki oliwy z oliwek rozgrzać w dużym rondlu. Przez 15 minut smażyć na niej cebulę, boczek i połowę czosnku. Dodać resztę oliwy i czosnku, marchewkę, seler, pomidory, oregano, soczewicę, 1