Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i posiekać. Obrane jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, owoce zetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło, włożyć cebulę z jabłkami i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Całość posypać mąką, wymieszać i zasmażyć, ale nie rumienić.
* Dodać koncentrat. 6 szklanek wody, listek laurowy, szczyptę soli i pieprzu. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu 20 minut.
* Na koniec dodać przeciśnięty prze praskę czosnek oraz odrobinę soku z cytryny. Zasypać posiekaną natką. Podawać z grzankami.
***
Składniki: szklanka ryżu, 3 średnie ziemniaki, marchew, por, 3-4 pieczarki, 2 dymki ze szczypiorem, 20 dag kiełbasy parówkowej, 3 łyżki oleju, po pół łyżeczki suszonego
i posiekać. Obrane jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, owoce zetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło, włożyć cebulę z jabłkami i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Całość posypać mąką, wymieszać i zasmażyć, ale nie rumienić.<br>* Dodać koncentrat. 6 szklanek wody, listek laurowy, szczyptę soli i pieprzu. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu 20 minut.<br>* Na koniec dodać przeciśnięty prze praskę czosnek oraz odrobinę soku z cytryny. Zasypać posiekaną natką. Podawać z grzankami.<br>***<br>Składniki: szklanka ryżu, 3 średnie ziemniaki, marchew, por, 3-4 pieczarki, 2 dymki ze szczypiorem, 20 dag kiełbasy parówkowej, 3 łyżki oleju, po pół łyżeczki &lt;page nr=4&gt; suszonego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego