Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
lub plasterki.
* W rondlu rozgrzać olej, włożyć pokrojone warzywa, pieczarki oraz kiełbasę. Smażyć, mieszając, przez 3-4 minuty. Wsypać opłukany i osączony na sicie ryż, smażyć jeszcze 2-3 minuty, ciągle mieszając.
* Wszystkie składniki zalać litrem wrzątku. Dodać suszony tymianek i bazylię. Risotto doprawić szczyptą soli i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż ryż napęcznieje i będzie prawie zupełnie miękki.
* Zdjąć przykrywkę z garnka i gotować jeszcze przez 5 minut do ciepłego piekarnika, aby risotto doszło i nabrało smaku.
Nasza rada
Zamiast mrożonego szpinaku możesz użyć świeżego. Przebrane i opłukane liście gotuj
lub plasterki.<br>* W rondlu rozgrzać olej, włożyć pokrojone warzywa, pieczarki oraz kiełbasę. Smażyć, mieszając, przez 3-4 minuty. Wsypać opłukany i osączony na sicie ryż, smażyć jeszcze 2-3 minuty, ciągle mieszając.<br>* Wszystkie składniki zalać litrem wrzątku. Dodać suszony tymianek i bazylię. Risotto doprawić szczyptą soli i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż ryż napęcznieje i będzie prawie zupełnie miękki.<br>* Zdjąć przykrywkę z garnka i gotować jeszcze przez 5 minut do ciepłego piekarnika, aby risotto doszło i nabrało smaku.<br>Nasza rada<br>Zamiast mrożonego szpinaku możesz użyć świeżego. Przebrane i opłukane liście gotuj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego