wymieszać i ponownie zagotować. Podawać z ugotowanymi oddzielnie ziemniakami.<br>***<br>Składniki: cebula, 3 szklanki płatków owsianych, 10 dag białego sera, jajko, 2 łyżki posiekanej natki lub szczypiorku, 2 łyżki masła, sól, 4-5 łyżek bulki tartej, pieprz, olej do smażenia.<br>Przygotowanie: <br>* Płatki owsiane zalać 4 szklankami wody i mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze 3 minuty, a następnie przełożyć płatki do miski i odstawić, aby przestygły.<br>* Cebulę obrać, opłukać i posiekać. Zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać do płatków razem z pokruszonym białym serem. Wbić jajko, wsypać posiekaną zieleninę. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. <br>* Wszystkie składniki wymieszać tak, aby powstała jednolita masa. Uformować