fax 261 91 92<br>Składniki: mąka makaronowa typ 450, barwnik naturalny, woda.<br><gap><br>ZDN-1/AMD/98 zwyczajny<br><gap><br>Najlepiej spożyć przed:<br>(DATA NA OPAKOWANIU LUB ZGRZEWIE)<br>waga netto 400 g<br>WSTĄŻKA<br>SPOSÓB GOTOWANIA:<br>Na 1/2 makaronu zagotować 4 l wody, osolić do smaku.<br>Makaron wrzucać powoli tak, aby nie przerwać wrzenia wody.<br>Gotować na wolnym ogniu.<br>Po ugotowaniu przelać obficie wodą.<br>Formy małe, drobne ok. 3 min.<br>Formy większe, grubsze ok. 7 min.<br><gap><br>Zawartość 100 g produktu:<br>białko 8,7 g<br>tłuszcze 1,2 g<br>węglowodany ogółem 75,2 g<br>- w tym błonnik 0,2 g <br>wapń 15,0 mg<br>fosfor