g podrobów drobiowych,<br>2 kiszone ogórki,<br>1 marchewka,<br>1 cebula,<br>korzeń pietruszki,<br>50 g ryżu,<br>20 g masła,<br>2 ząbki czosnku,<br>zielenina:<br>natka pietruszki,<br>koperek,<br>szczypiorek,<br>2 listki laurowe,<br>kilka ziaren czarnego pieprzu,<br>sól do smaku,<br>50 g masła<br>Wlej do dużego garnka wodę, postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia. Do gotującej wody wrzuć dokładnie umyte i pokrojone w niewielkie kawałki podroby drobiowe. Gotuj około godziny, od czasu do czasu zbierając tworzącą się na powierzchni pianę i tłuszcz.<br>Oczyść marchewkę, pietruszkę, obierz cebulę, drobno posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości masła na złoty kolor. Pod bieżącą wodą opłucz ryż i