Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do niej odrobinę cukru, i na kilka minut włóż jabłka do wrzątku. Obgotuj je i po wyjęciu z wody osącz n sicie, następnie przełóż do miseczek, najlepiej ceramicznych. Żelatynę namocz w zimnej wodzie na około 20 minut, następnie postaw na małym ogniu i stale mieszając, gotuj, ale nie doprowadzając do wrzenia. Wlej do żelatyny sok malinowy i wymieszaj, by powstał jednolity roztwór. Galaretką malinową zlej jabłka i do każdej miseczki włóż kawałki orzechów włoskich i połówki suszonych śliwek. Wstaw do lodówki, by deser stężał.
Kiedy zastygnie, na kilka minut zanurz miseczki w gorącej wodzie, a następnie wyłóż z nich (odwracając dnem
do niej odrobinę cukru, i na kilka minut włóż jabłka do wrzątku. Obgotuj je i po wyjęciu z wody osącz n sicie, następnie przełóż do miseczek, najlepiej ceramicznych. Żelatynę namocz w zimnej wodzie na około 20 minut, następnie postaw na małym ogniu i stale mieszając, gotuj, ale nie doprowadzając do wrzenia. Wlej do żelatyny sok malinowy i wymieszaj, by powstał jednolity roztwór. Galaretką malinową zlej jabłka i do każdej miseczki włóż kawałki orzechów włoskich i połówki suszonych śliwek. Wstaw do lodówki, by deser stężał.<br>Kiedy zastygnie, na kilka minut zanurz miseczki w gorącej wodzie, a następnie wyłóż z nich (odwracając dnem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego