Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
natkę pietruszki. Do bulionu, w którym gotowało się mięso, dodaj mąkę i mieszając, by nie powstały grudki, ugotuj gładki sos. Dodaj do farszu mięsnego. Połowę makaronu z jajkami przełóż do wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą naczynia do zapiekanek. Na warstwie makaronu ułóż farsz mięsny, a następnie znowu makaron. Posyp, wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika.
Zapiekaj, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skórka.
Przed podaniem pokrój zapiekankę w kwadraty, przełóż je na talerze i udekoruj zieleniną. Podawaj jako danie obiadowe.
RADA: aby makaron się nie kleił, do wody, w której się gotuje, dodaj łyżeczkę masła. Po ugotowaniu przelej makaron zimną wodą
natkę pietruszki. Do bulionu, w którym gotowało się mięso, dodaj mąkę i mieszając, by nie powstały grudki, ugotuj gładki sos. Dodaj do farszu mięsnego. Połowę makaronu z jajkami przełóż do wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą naczynia do zapiekanek. Na warstwie makaronu ułóż farsz mięsny, a następnie znowu makaron. Posyp, wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika.<br>Zapiekaj, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skórka.<br>Przed podaniem pokrój zapiekankę w kwadraty, przełóż je na talerze i udekoruj zieleniną. Podawaj jako danie obiadowe.<br>RADA: aby makaron się nie kleił, do wody, w której się gotuje, dodaj łyżeczkę masła. Po ugotowaniu przelej makaron zimną wodą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego