Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Dwanaście Bram poprowadzi Cię ku harmonii, wiodąc do świata prawdziwie chińskiego smaku.
Skąd to wiemy? To żadna tajemnica...
Sprowadziliśmy dla Ciebie listki najwyższej klasy: najdelikatniejsze, zrywane ręcznie z samych czubków krzewu.
Herbata najwyższej klasy
Jeśli prawidłowo zaparzysz herbatę wydobędziesz z niej pełnię aromatu i smaku.
Do wyparzonego wrzącą wodą dzbanka wsypujemy po 1 łyżeczce herbaty na filiżankę i jedną "dla dzbanka". Najlepszym do takiego parzenia jest dzbanek z niewielkim otworem w pokrywce.
Zlewamy listki "białym wrzątkiem", czyli wodą białą od drobnych bąbelków (szumiącą, a nie bulgoczącą w czajniku). Parzymy przez 3 do 5 minut. Rozlewamy do filiżanek.
Napar tej wspaniałej herbaty
Dwanaście Bram poprowadzi Cię ku harmonii, wiodąc do świata prawdziwie chińskiego smaku.<br>Skąd to wiemy? To żadna tajemnica...<br>Sprowadziliśmy dla Ciebie listki najwyższej klasy: najdelikatniejsze, zrywane ręcznie z samych czubków krzewu.<br>Herbata najwyższej klasy<br>Jeśli prawidłowo zaparzysz herbatę wydobędziesz z niej pełnię aromatu i smaku.<br>Do wyparzonego wrzącą wodą dzbanka wsypujemy po 1 łyżeczce herbaty na filiżankę i jedną "dla dzbanka". Najlepszym do takiego parzenia jest dzbanek z niewielkim otworem w pokrywce.<br>Zlewamy listki "białym wrzątkiem", czyli wodą białą od drobnych bąbelków (szumiącą, a nie bulgoczącą w czajniku). Parzymy przez 3 do 5 minut. Rozlewamy do filiżanek.<br>Napar tej wspaniałej herbaty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego