Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy gstronomiczne
Rok: 2003
z epoki: pieczone ptactwo, dziczyzna". W większym gronie można zasiąść wokół okrągłego stołu i zmówić "zestaw skomponowany z mięs, pierogów i dodatków". Porcje "jak dla głodnego mężczyzny".

KUCHNIA I WINO

"Oryginalna francuska restauracyjka" na Kazimierzu. Klimat "prowincjonalnej francuskiej oberży", "ekskluzywna, ale zero sztywności, niesnobistyczna", "swojsko i milo". "Karta krótka, ale wyborna". Warto zamówić "polędwiczki jagnięce", "mule w sosie śmietankowym ( w czwartki dostaw świeżych owoców morza)", bo na deser "jabłka z cynamonem i lodami". Klientela "wyluzowana, ceniąca autentyczność" oraz "turyści z Kazimierz".
PAESE

"Bardzo wykwintna" restauracja korsykańska, w której jednak panuje "luźny klimat", "bez krawatów". Urządzona "dość prosto", "w stylu rustykalnym", "strzecha
z epoki: pieczone ptactwo, dziczyzna". W większym gronie można zasiąść wokół okrągłego stołu i zmówić "zestaw skomponowany z mięs, pierogów i dodatków". Porcje "jak dla głodnego mężczyzny".<br>&lt;gap&gt;<br>KUCHNIA I WINO<br>&lt;gap&gt;<br>"Oryginalna francuska restauracyjka" na Kazimierzu. Klimat "prowincjonalnej francuskiej oberży", "ekskluzywna, ale zero sztywności, niesnobistyczna", "swojsko i milo". "Karta krótka, ale wyborna". Warto zamówić "polędwiczki jagnięce", "mule w sosie śmietankowym ( w czwartki dostaw świeżych owoców morza)", bo na deser "jabłka z cynamonem i lodami". Klientela "wyluzowana, ceniąca autentyczność" oraz "turyści z Kazimierz".<br>PAESE <br>&lt;gap&gt;<br>"Bardzo wykwintna" restauracja korsykańska, w której jednak panuje "luźny klimat", "bez krawatów". Urządzona "dość prosto", "w stylu rustykalnym", "strzecha
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego