Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
białego chleba
75 g roztopionego masła
50 g marynowanej cebuli
1 stek wieprzowy, pokrojony w paski
250 g posiekanych pieczarek
1 łyżka sosu worcester
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól i pieprz do smaku
2 łyżki śmietany
4 gałązki pietruszki do dekoracji
1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200oC. Szklanką lub foremką wykroić z chleba okrągłe ciastka. Zanurzyć je w 50 g roztopionego mała, włożyć do formy z wgłębieniami (lub do osobnych foremek). Na wierzch położyć drugą, tak samą formę, by babeczki za bardzo nie wyrosły. Można je też przykryć pergaminem i napełnić ryżem, wtedy zachowają odpowiedni kształt.
2 Babeczki piec 10 minut
białego chleba<br>75 g roztopionego masła<br>50 g marynowanej cebuli<br>1 stek wieprzowy, pokrojony w paski<br>250 g posiekanych pieczarek<br>1 łyżka sosu worcester<br>1 łyżeczka koncentratu pomidorowego<br>sól i pieprz do smaku<br>2 łyżki śmietany<br>4 gałązki pietruszki do dekoracji<br>1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200oC. Szklanką lub foremką wykroić z chleba okrągłe ciastka. Zanurzyć je w 50 g roztopionego mała, włożyć do formy z wgłębieniami (lub do osobnych foremek). Na wierzch położyć drugą, tak samą formę, by babeczki za bardzo nie wyrosły. Można je też przykryć pergaminem i napełnić ryżem, wtedy zachowają odpowiedni kształt.<br>2 Babeczki piec 10 minut
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego