Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy żywności
Rok: 1997
rezultatów. Nikt nie podaje składu mieszanek, daty zbiorów kawy zielonej, daty palenia. Braki jakości nadrabiane są agresywną reklamą, zwłaszcza telewizyjną.
TYMCZASEM
Jakość kawy określają trzy podstawowe parametry:
jakość surowca - kawy zielonej
świeżość surowca - kawy zielonej
świeżość produktu - kawy palonej
Sam proces palenia jest prymitywnie prosty i sprowadza się do stopnia wypalenia kawy n.p. jasna, średnia, ciemna, której smak nieco się różni, ale to już sprawa tylko gustu konsumenta.
* Jakość surowca - kawy zielonej.
O tym, że na świecie rosną dwa gatunki kawy zielonej - robusta (gorsza, a więc tańsza) i arabika (lepsza lecz droższa) - wie już wiele osób.
Ceny kawy zielonej regulują
rezultatów. Nikt nie podaje składu mieszanek, daty zbiorów kawy zielonej, daty palenia. Braki jakości nadrabiane są agresywną reklamą, zwłaszcza telewizyjną.<br>&lt;tit&gt;TYMCZASEM&lt;/&gt;<br>Jakość kawy określają trzy podstawowe parametry:<br>jakość surowca - kawy zielonej<br>świeżość surowca - kawy zielonej<br>świeżość produktu - kawy palonej<br>Sam proces palenia jest prymitywnie prosty i sprowadza się do stopnia wypalenia kawy n.p. jasna, średnia, ciemna, której smak nieco się różni, ale to już sprawa tylko gustu konsumenta.<br>* Jakość surowca - kawy zielonej.<br>O tym, że na świecie rosną dwa gatunki kawy zielonej - robusta (gorsza, a więc tańsza) i arabika (lepsza lecz droższa) - wie już wiele osób.<br>Ceny kawy zielonej regulują
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego