Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 22
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1995
ulubioną restaurację Marek Prowans - dyrektor techniczny Polskiej Żeglugi Morskiej w Szczecinie. W ten sposób spełniamy też postulat naszych Czytelników żądających wynurzenia się poza warszawskie opłotki. Ruszamy więc w Polskę, drodzy panowie.


Marconi***** (Hotel Bristol)

Hotel Bristol należy do ścisłej czołówki kulinarnej i cenowej w Warszawie. Od generalnego remontu zmieniającego całkowicie wystrój wewnętrzny minęło już kilka lat i opadły emocje wywołane tymi zmianami. Dawnych bywalców zresztą nie stać po prostu na bywanie tutaj, a nowi klienci nie znają "starego Bristolu".

Restauracja "Marconi" specjalizuje się w kuchni włoskiej ("Malinowa", czynna tylko wieczorem - w kuchni francuskiej z polskimi akcentami), ale nie tej tradycyjnej, tuczącej
ulubioną restaurację Marek Prowans - dyrektor techniczny Polskiej Żeglugi Morskiej w Szczecinie. W ten sposób spełniamy też postulat naszych Czytelników żądających wynurzenia się poza warszawskie opłotki. Ruszamy więc w Polskę, drodzy panowie.<br><br>&lt;div1&gt;<br>&lt;tit&gt;Marconi***** (Hotel Bristol)&lt;/&gt;<br><br>Hotel Bristol należy do ścisłej czołówki kulinarnej i cenowej w Warszawie. Od generalnego remontu zmieniającego całkowicie wystrój wewnętrzny minęło już kilka lat i opadły emocje wywołane tymi zmianami. Dawnych bywalców zresztą nie stać po prostu na bywanie tutaj, a nowi klienci nie znają "starego Bristolu".<br><br>Restauracja "Marconi" specjalizuje się w kuchni włoskiej ("Malinowa", czynna tylko wieczorem - w kuchni francuskiej z polskimi akcentami), ale nie tej tradycyjnej, tuczącej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego