Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 45
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
i ostry, stanowiły spoiwo dla mięsa, okraszonego tu i tam paprykowymi chipsami.
Meksykańska uczta w "Taco Mexicano" dobiegała końca, ale wiedziałem, że bez zrobienia jeszcze jednego, koniecznego kroku nie będę mógł opuścić tego sympatycznego lokalu. Pragnąłem Margarity. Z wielkim rozrzewnieniem opowiadał mi o niej znajomy redaktor, znany w Zakopanem z wysublimowanych smaków, którego na jakiś czas zesłano nad Tamizę. Tam też zakochał się w meksykańskiej kuchni, nie mówiąc już o alkoholach.
Pouczył mnie, że Margarita to najsłynniejszy w świecie meksykański drink, na który składa się tequila, sok z cytryny i drobno tłuczony lód. Brzeg koktailowego kieliszka obtoczony jest... solą, co dla
i ostry, stanowiły spoiwo dla mięsa, okraszonego tu i tam paprykowymi chipsami.<br>Meksykańska uczta w "Taco Mexicano" dobiegała końca, ale wiedziałem, że bez zrobienia jeszcze jednego, koniecznego kroku nie będę mógł opuścić tego sympatycznego lokalu. Pragnąłem Margarity. Z wielkim rozrzewnieniem opowiadał mi o niej znajomy redaktor, znany w Zakopanem z wysublimowanych smaków, którego na jakiś czas zesłano nad Tamizę. Tam też zakochał się w meksykańskiej kuchni, nie mówiąc już o alkoholach.<br> Pouczył mnie, że Margarita to najsłynniejszy w świecie meksykański drink, na który składa się &lt;foreign&gt;tequila&lt;/&gt;, sok z cytryny i drobno tłuczony lód. Brzeg koktailowego kieliszka obtoczony jest... solą, co dla
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego