Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżek mąki, 10 łyżek cukru
Na krem: 25 dag malin, 50 dag twarożku, 5 łyżek cukru, torebka cukru waniliowego, 25 dag śmietany kremówki
SPOSÓB PRZYGOTOWNIA:
1. Ze składników przygotuj ciasto. Na wyłożonej pergaminem blasze upiecz (w temp. 200oC ok. 7 min) 8 okrągłych ciastek o śred. 16 cm. Ciepłe zdejmij z blachy, zawiń na szklance i przestudź.
2. Przygotuj krem: twarożek utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, połą z bitą śmietaną. Napełnij kremem biskwity. Na koniec obłóż je malinami.
Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 360 kcal
cena za 1 porcję ok. 2,20 zł

Bliny królewskie
(Z MIELONYM MIĘSEM)
Produkty na
łyżek mąki, 10 łyżek cukru<br>Na krem: 25 dag malin, 50 dag twarożku, 5 łyżek cukru, torebka cukru waniliowego, 25 dag śmietany kremówki<br>SPOSÓB PRZYGOTOWNIA:<br>1. Ze składników przygotuj ciasto. Na wyłożonej pergaminem blasze upiecz (w temp. 200oC ok. 7 min) 8 okrągłych ciastek o śred. 16 cm. Ciepłe zdejmij z blachy, zawiń na szklance i przestudź.<br>2. Przygotuj krem: twarożek utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, połą z bitą śmietaną. Napełnij kremem biskwity. Na koniec obłóż je malinami.<br>Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 360 kcal<br>cena za 1 porcję ok. 2,20 zł<br>&lt;gap&gt;<br>Bliny królewskie<br>(Z MIELONYM MIĘSEM)<br>Produkty na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego