Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Przykryć rondel i dusić 30 min na wolnym ogniu.

DESER
ciasto marchewkowe
SKLADNIKI NA 8 PORCJI:

Rodzynki (lub figi) dusić 30 min w soku jabłkowym (300 ml), odcedzić i zmiksować. Nagrzać piekarnik do 160oC i pergaminem wyłożyć okrągłą tortownicę (można również upiec ciasto w formie podłużnej lub kwadratowej). Utrzeć masło, ż stanie się puszyste. Ubić jajka, wymieszać z mąką i całość ubić z masłem. Wymieszać z marchwią i masą rodzynkową. Przełożyć do przygotowanej formy i piec ok. 60 min. po wyjęciu z piekarnika pozostawić w formie n 10 min. wyjmować dopiero po ochłodzeniu. Można udekorować cukrem pudrem (składniki są dość słodkie
Przykryć rondel i dusić 30 min na wolnym ogniu.<br>&lt;gap&gt;<br>DESER<br>ciasto marchewkowe<br>SKLADNIKI NA 8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Rodzynki (lub figi) dusić 30 min w soku jabłkowym (300 ml), odcedzić i zmiksować. Nagrzać piekarnik do 160oC i pergaminem wyłożyć okrągłą tortownicę (można również upiec ciasto w formie podłużnej lub kwadratowej). Utrzeć masło, ż stanie się puszyste. Ubić jajka, wymieszać z mąką i całość ubić z masłem. Wymieszać z marchwią i masą rodzynkową. Przełożyć do przygotowanej formy i piec ok. 60 min. po wyjęciu z piekarnika pozostawić w formie n 10 min. wyjmować dopiero po ochłodzeniu. Można udekorować cukrem pudrem (składniki są dość słodkie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego