Typ tekstu: Książka
Autor: Kabatc Eugeniusz
Tytuł: Vinum sacrum et profanum
Rok: 2003
Cecchi, przedłużając fermentację swoich win do kilkunastu miesięcy w beczkach i rozbudowując swoje piwnice toskańskie aż po teren Lacjum.
Innowacje to także eliminowanie z win kolejnych szkodliwych substancji. To dalsze doskonalenie zasad zdrowego żywienia. Kiedy jednak jestem z moim przyjacielem, profesorem Antonio Mario Raffo w jego domu wśród wzgórz toskańskich za nami i książek polskich przed nami, to wino, które krąży między nami, jest czyste i zdrowe jak przyjaźń. Bo wino w takim otoczeniu nie tylko ozdrawia nasze ciała, ale i dusze otwiera na siebie nawzajem.

Na zdrowie, czyli in vino salus

Nim wino dotrze na nasze stoły, nawet smakosze mają prawo
Cecchi, przedłużając fermentację swoich win do kilkunastu miesięcy w beczkach i rozbudowując swoje piwnice toskańskie aż po teren Lacjum.<br>Innowacje to także eliminowanie z win kolejnych szkodliwych substancji. To dalsze doskonalenie zasad zdrowego żywienia. Kiedy jednak jestem z moim przyjacielem, profesorem Antonio Mario Raffo w jego domu wśród wzgórz toskańskich za nami i książek polskich przed nami, to wino, które krąży między nami, jest czyste i zdrowe jak przyjaźń. Bo wino w takim otoczeniu nie tylko ozdrawia nasze ciała, ale i dusze otwiera na siebie nawzajem. <br><br>&lt;tit&gt;Na zdrowie, czyli in vino salus&lt;/&gt;<br><br>Nim wino dotrze na nasze stoły, nawet smakosze mają prawo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego