Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sorenckie
12 płatów lasagne, 20 dag ricotty, 25 dag mozzarelli, 10 dag startego parmezanu, 10 dag szynki, cebula, 10 listków bazylii, łyżka masła, pieprz, sól. Sos beszamelowy: 4 dag masła, 4 dag maki, półtorej szklanki mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól.
Sos pomidorowy:
Pól litra pomidorów w zalewie, posiekana cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 10 listków bazylii, suszony strączek peperoncini, cukier, sól
Zrobić sos pomidorowy. Posiekaną cebule, czosnek i peperoncini podsmażyć na oliwie. Papryczkę wyjąć, a do rondelka wlać zmiksowane pomidory. Gotować krotko na małym ogniu, dodać posiekaną bazylię, cukier i sól.
Sos beszmelowy przyrządzić tak jak w przepisie na lasagne
sorenckie<br>12 płatów &lt;name type="prod"&gt;lasagne&lt;/&gt;, 20 dag &lt;name type="prod"&gt;ricotty&lt;/&gt;, 25 dag &lt;name type="prod"&gt;mozzarelli&lt;/&gt;, 10 dag startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 10 dag szynki, cebula, 10 listków bazylii, łyżka masła, pieprz, sól. Sos beszamelowy: 4 dag masła, 4 dag maki, półtorej szklanki mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól.<br>Sos pomidorowy:<br>Pól litra pomidorów w zalewie, posiekana cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 10 listków bazylii, suszony strączek peperoncini, cukier, sól<br>Zrobić sos pomidorowy. Posiekaną cebule, czosnek i peperoncini podsmażyć na oliwie. Papryczkę wyjąć, a do rondelka wlać zmiksowane pomidory. Gotować krotko na małym ogniu, dodać posiekaną bazylię, cukier i sól.<br>Sos beszmelowy przyrządzić tak jak w przepisie na &lt;name type="prod"&gt;lasagne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego