Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
konserwowe
Sos:
3 łyżki stołowe oleju,
3 łyżki stołowe octu jabłkowego,
2 ząbki czosnku,
sól i pieprz do smaku,
listki bazylii
Fasolę wcześniej namoczoną na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, w zimnej wodzie, ugotuj do miękkości, posyp solą do smaku. Możesz również wykorzystać fasolę konserwową, wcześniej odcedzoną z zalewy. Obierz dwie duże cebule i ostrym nożem pokrój je w możliwie najcieńsze półpierścienie.
Chudą baraninę ugotuj, a następnie, gdy ostygnie, pokrój w długie, cienkie paseczki.
Żółtą lub czerwoną paprykę umyj i usuń z niej gniazda nasienne. Pokrój w kostkę. Tak samo pokrój pomidory i ogórki konserwowe. Wyłóż przygotowane warzywa do
konserwowe<br>Sos:<br>3 łyżki stołowe oleju,<br>3 łyżki stołowe octu jabłkowego,<br>2 ząbki czosnku,<br>sól i pieprz do smaku,<br>listki bazylii<br>Fasolę wcześniej namoczoną na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, w zimnej wodzie, ugotuj do miękkości, posyp solą do smaku. Możesz również wykorzystać fasolę konserwową, wcześniej odcedzoną z zalewy. Obierz dwie duże cebule i ostrym nożem pokrój je w możliwie najcieńsze półpierścienie.<br>Chudą baraninę ugotuj, a następnie, gdy ostygnie, pokrój w długie, cienkie paseczki.<br>Żółtą lub czerwoną paprykę umyj i usuń z niej gniazda nasienne. Pokrój w kostkę. Tak samo pokrój pomidory i ogórki konserwowe. Wyłóż przygotowane warzywa do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego