Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2908
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
restauracji Chez Panisse, usprawiedliwi, mam nadzieję, moja młodość i kulinarna ciekawość. A u pani Waters było naprawdę ciekawie.
Restauracja jest podzielona na część czynną tylko wieczorem, gdzie podaje się co dzień tylko jeden, z góry ustalony zestaw dań oraz bistro-kawiarnię, czynną od południa, z większym wyborem potraw. Trudno było zarezerwować stolik w części wieczorowej, głównie dlatego, że jest niewielka, a chętnych sporo, i to z całej Ameryki. Przed wejściem wisiał jadłospis na każdy dzień danego tygodnia, i przechodząc koło Chez Panisse, sprawdzałem, czym będą delektować się dość wpływowi i zamożni szczęśliwcy podczas kolacji. Menu było zawsze ciekawe, lecz nie figurowało
restauracji &lt;name type="place"&gt;Chez Panisse&lt;/&gt;, usprawiedliwi, mam nadzieję, moja młodość i kulinarna ciekawość. A u pani &lt;name type="person"&gt;Waters&lt;/&gt; było naprawdę ciekawie.<br>Restauracja jest podzielona na część czynną tylko wieczorem, gdzie podaje się co dzień tylko jeden, z góry ustalony zestaw dań oraz bistro-kawiarnię, czynną od południa, z większym wyborem potraw. Trudno było zarezerwować stolik w części wieczorowej, głównie dlatego, że jest niewielka, a chętnych sporo, i to z całej Ameryki. Przed wejściem wisiał jadłospis na każdy dzień danego tygodnia, i przechodząc koło &lt;name type="place"&gt;Chez Panisse&lt;/&gt;, sprawdzałem, czym będą delektować się dość wpływowi i zamożni szczęśliwcy podczas kolacji. Menu było zawsze ciekawe, lecz nie figurowało
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego