Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
smaż, aż wyparuje zawarta w nich woda. Cebulę z pieczarkami dodaj do farszu. Rolada zyska smaku, jeśli dodasz do niej drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek.
Uformuj z farszu zgrabny wałek, do środka włóż ugotowane n twardo jajka i przełóż roladę na wysmarowaną tłuszczem formę do pieczenia lub płaskie naczynie żaroodporne. Z wierzchu posmaruj śmietaną, polej roztopionym masłem, nakłuj w kilku miejscach widelcem i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na pół godziny. Podawaj na gorąco lub na zimno z pieczywem.
RADA: łatwiej uda ci się uformować wałek z farszu, jeśli wcześniej zmoczysz ręce w zimnej wodzie lub rozkłóconym surowym jajku.

PRZYSTAWKA
smaż, aż wyparuje zawarta w nich woda. Cebulę z pieczarkami dodaj do farszu. Rolada zyska smaku, jeśli dodasz do niej drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek.<br>Uformuj z farszu zgrabny wałek, do środka włóż ugotowane n twardo jajka i przełóż roladę na wysmarowaną tłuszczem formę do pieczenia lub płaskie naczynie żaroodporne. Z wierzchu posmaruj śmietaną, polej roztopionym masłem, nakłuj w kilku miejscach widelcem i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na pół godziny. Podawaj na gorąco lub na zimno z pieczywem.<br>RADA: łatwiej uda ci się uformować wałek z farszu, jeśli wcześniej zmoczysz ręce w zimnej wodzie lub rozkłóconym surowym jajku.<br>&lt;gap&gt;<br>PRZYSTAWKA
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego