Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wodnej doprowadź masę do wrzenia, stale mieszając. Ostudź masę żółtkową do temperatury pokojowej, następnie dodaj miękkie masło i dokładnie ubij masę mikserem n krem o jednolitej konsystencji.
Lekko podgrzej żelatynę. Ubij sztywną pianę z dziesięciu białek. Wlej do piany żelatynę, wymieszaj, a następnie, stale mieszając, małymi porcjami dodawaj pianę z żelatyną do ubitej masy z żółtek i mleka.
Krem możesz pozostawić w misce i dopiero po zastygnięciu rozdzielić go na porcje lub od razu przełóż do pucharków z szerokimi brzegami lub miseczek. Wstaw na kilka godzin do lodówki, by stężał.
Przed podaniem udekoruj deser. Posyp go startą na tarce czekoladą, najlepiej
wodnej doprowadź masę do wrzenia, stale mieszając. Ostudź masę żółtkową do temperatury pokojowej, następnie dodaj miękkie masło i dokładnie ubij masę mikserem n krem o jednolitej konsystencji.<br>Lekko podgrzej żelatynę. Ubij sztywną pianę z dziesięciu białek. Wlej do piany żelatynę, wymieszaj, a następnie, stale mieszając, małymi porcjami dodawaj pianę z żelatyną do ubitej masy z żółtek i mleka.<br>Krem możesz pozostawić w misce i dopiero po zastygnięciu rozdzielić go na porcje lub od razu przełóż do pucharków z szerokimi brzegami lub miseczek. Wstaw na kilka godzin do lodówki, by stężał.<br>Przed podaniem udekoruj deser. Posyp go startą na tarce czekoladą, najlepiej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego