Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
owiec. Ma bardziej ziarnistą strukturę niż nasze sery twarogowe i słodkawy, całkowicie pozbawiony kwasu smak.
4. Parmezan - najpopularniejszy na świecie ser do ścierania na tarce. Jest twardy, ziarnisty, ma ostry smak i zapach. Nazwa sera pochodzi od miasta Parma w północnych Włoszech, gdzie zaczęto go produkować ok. 1200 roku. Najlepiej zetrzeć parmezan tuż przed użyciem, ale można także kupić już starty.
Najszybciej, najprościej
Wśród włoskich dań z makaronu jest wiele bardzo prostych, małoskładnikowych. Są one nie mniej cenione przez koneserów i zwykłych zjadaczy makaronu niż wykwintne i pracochłonne przysmaki. Bardzo popularna jest na przykład pasta al burro, czyli po prostu makaron
owiec. Ma bardziej ziarnistą strukturę niż nasze sery twarogowe i słodkawy, całkowicie pozbawiony kwasu smak.<br>4. Parmezan - najpopularniejszy na świecie ser do ścierania na tarce. Jest twardy, ziarnisty, ma ostry smak i zapach. Nazwa sera pochodzi od miasta Parma w północnych Włoszech, gdzie zaczęto go produkować ok. 1200 roku. Najlepiej zetrzeć parmezan tuż przed użyciem, ale można także kupić już starty.<br>Najszybciej, najprościej<br>Wśród włoskich dań z makaronu jest wiele bardzo prostych, małoskładnikowych. Są one nie mniej cenione przez koneserów i zwykłych zjadaczy makaronu niż wykwintne i pracochłonne przysmaki. Bardzo popularna jest na przykład pasta al burro, czyli po prostu makaron
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego