Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
kiszone (25 dag), 1 puszka koncentratu pomidorowego (7 dag), 10 dag chudego wędzonego boczku, 40 dag kiełbasy podwawelskiej, 25 dag kiełbasy szynkowej, 6 łyżek oleju, 1/4 szklanki rosołu z kostki, 1 łyżka powideł śliwkowych, 5 łyżek czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka soku z cytryny, 7 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, 3 ziarna jałowca, 2 goździki, 1 liść laurowy, po 1/2 łyżeczki tymianku, majeranku, estragonu oraz kminku, sól, pieprz; do przybrania: gałązki natki pietruszki
Boczek pokroić w małą kostkę. Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki. Boczek podsmażyć na 4 łyżkach oleju, dodać cebulę, zeszklić i mieszając, dusić na małym
kiszone (25 dag), 1 puszka koncentratu pomidorowego (7 dag), 10 dag chudego wędzonego boczku, 40 dag kiełbasy podwawelskiej, 25 dag kiełbasy szynkowej, 6 łyżek oleju, 1/4 szklanki rosołu z kostki, 1 łyżka powideł śliwkowych, 5 łyżek czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka soku z cytryny, 7 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, 3 ziarna jałowca, 2 goździki, 1 liść laurowy, po 1/2 łyżeczki tymianku, majeranku, estragonu oraz kminku, sól, pieprz; do przybrania: gałązki natki pietruszki<br>Boczek pokroić w małą kostkę. Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki. Boczek podsmażyć na 4 łyżkach oleju, dodać cebulę, zeszklić i mieszając, dusić na małym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego