Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na przygotowanie 1 litrowego słoja): ok. 0,8 kg ogórków, 450 ml wody, 150 ml octu 10%, 20 g soli (1 łyżka), 20 g cukru (1 łyżka).
Przyprawy:
2 ząbki czosnku, kawałek korzenia chrzanu, kopru, 1 liść laurowy, 1/2 łyżeczki gorczycy, 2-3 ziarna pieprzu czarnego, 2-3 ziaren ziela angielskiego.
Przygotowanie:
Ogórki ułożyć ściśle w słoju, przekładając przyprawami. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem. Tak przygotowanym - gorącym roztworem zalać ogórki. Ogórki powinny być zawsze przykryte roztworem. Słoje szczelnie zamknąć i pasteryzować.
www.kamis.pl
Kamis Przyprawy S.A.,
Stefanowo, ul. Malinowa 18/20,
05-552 Wólka Kosowska


Smak, zdrowie
na przygotowanie 1 litrowego słoja): ok. 0,8 kg ogórków, 450 ml wody, 150 ml octu 10%, 20 g soli (1 łyżka), 20 g cukru (1 łyżka).<br>Przyprawy:<br>2 ząbki czosnku, kawałek korzenia chrzanu, kopru, 1 liść laurowy, 1/2 łyżeczki gorczycy, 2-3 ziarna pieprzu czarnego, 2-3 ziaren ziela angielskiego.<br>Przygotowanie:<br>Ogórki ułożyć ściśle w słoju, przekładając przyprawami. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem. Tak przygotowanym - gorącym roztworem zalać ogórki. Ogórki powinny być zawsze przykryte roztworem. Słoje szczelnie zamknąć i pasteryzować.<br>www.kamis.pl<br>&lt;name type="org"&gt;Kamis&lt;/&gt; Przyprawy S.A.,<br>Stefanowo, ul. Malinowa 18/20,<br>05-552 Wólka Kosowska&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;intro&gt;Smak, zdrowie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego