Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
porcja włoszczyzny, cebula, sól, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, listek laurowy, kilka listków koperku, kilkanaście kaparów, 2 łyżki żelatyny, cytryna, sok z cytryny
Filet umyć, pokroić w kawałki, skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki. Włoszczyznę umyć, oczyścić, pokroić. Zalać 3 szklankami wody, osolić, dodać po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz listek laurowy. Gotować, w połowie dodać opieczoną nad gazem lub na suchej patelni cebulę w łuskach.
Wywar przecedzić, do gotującego się włożyć rybę i gotować na pod przykryciem ok. 12 minut. Rybę wyjąć. Wywar zagotować, wsypać żelatynę, wymieszać.
W miseczkach układać kawałki ryby, przekładając pokrojoną w plasterki marchewka z
porcja włoszczyzny, cebula, sól, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, listek laurowy, kilka listków koperku, kilkanaście kaparów, 2 łyżki żelatyny, cytryna, sok z cytryny<br>Filet umyć, pokroić w kawałki, skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki. Włoszczyznę umyć, oczyścić, pokroić. Zalać 3 szklankami wody, osolić, dodać po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz listek laurowy. Gotować, w połowie dodać opieczoną nad gazem lub na suchej patelni cebulę w łuskach.<br>Wywar przecedzić, do gotującego się włożyć rybę i gotować na pod przykryciem ok. 12 minut. Rybę wyjąć. Wywar zagotować, wsypać żelatynę, wymieszać.<br>W miseczkach układać kawałki ryby, przekładając pokrojoną w plasterki marchewka z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego