Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
gotował, przyrządzić sos pesto. Umytą i osuszoną bazylię, parmezan, orzeszki, obrane ząbki czosnku i sól utrzeć w moździerzu lub zmiksować na gładką masę i, nadal ucierając lub miksując, wlewać po trochu oliwę. Sos będzie gotowy, gdy wszystkie składniki się połączą. W ogrzanej wazie wymieszać ugotowany al dente makaron wraz z ziemniakami i fasolką z sosem pesto. Jeśli wymaga rozrzedzenia, dolać nieco wody, w której gotował się makaron.
WARTO WIDZIEĆ: W razie kłopotów ze skompletowaniem składników na słynne pesto genueńskie można zastąpić je gotowym, importowanym z Włoch. Zdaniem smakoszy jest ono zaledwie namiastką świeżego, ale przecież lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe
gotował, przyrządzić sos pesto. Umytą i osuszoną bazylię, &lt;name type="prod"&gt;parmezan&lt;/&gt;, orzeszki, obrane ząbki czosnku i sól utrzeć w moździerzu lub zmiksować na gładką masę i, nadal ucierając lub miksując, wlewać po trochu oliwę. Sos będzie gotowy, gdy wszystkie składniki się połączą. W ogrzanej wazie wymieszać ugotowany al dente makaron wraz z ziemniakami i fasolką z sosem pesto. Jeśli wymaga rozrzedzenia, dolać nieco wody, w której gotował się makaron.<br>WARTO WIDZIEĆ: W razie kłopotów ze skompletowaniem składników na słynne pesto genueńskie można zastąpić je gotowym, importowanym z Włoch. Zdaniem smakoszy jest ono zaledwie namiastką świeżego, ale przecież lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego