Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
bazie zsiadłego mleka), dodaj pokrojone rzodkiewki i ogórki, wszystko dokładnie wymieszaj lub roztrzep trzepaczką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru. Przygotowane mięso przełóż do talerzy i zalej chłodnikiem. Jeśli chcesz, by chłodnik był bardziej sycący, do każdego talerza możesz włożyć po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.
RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika, jeśli zamiast wołowiny wykorzystasz mięso pozostałe z obiadu lub kiełbasę.
DOBRE RADY ZUPA
CHŁODNIK Z MIĘSEM
Dla 4 osób Przygotowanie: 30 min 189 kcal
300 g kefiru,
100 g
bazie zsiadłego mleka), dodaj pokrojone rzodkiewki i ogórki, wszystko dokładnie wymieszaj lub roztrzep trzepaczką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru. Przygotowane mięso przełóż do talerzy i zalej chłodnikiem. Jeśli chcesz, by chłodnik był bardziej sycący, do każdego talerza możesz włożyć po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.<br>RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika, jeśli zamiast wołowiny wykorzystasz mięso pozostałe z obiadu lub kiełbasę.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; ZUPA<br>CHŁODNIK Z MIĘSEM<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 30 min 189 kcal<br>300 g kefiru,<br>100 g
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego