Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
5 minut, a potem podawać.

Grillowanie i ruszt
Grillowanie to niewątpliwie jedna z najlepszych metod przyrządzania kurczaka. Mięso z grilla ma więcej wartości odżywczych i jest lekkostrawne. Jednak nic nie może równać się z aromatem kurczaka, pieczonego na ruszcie. Przed pieczeniem mięso należy zamarynować w oliwie z oliwek, wymieszanej z ziołami. Można je natrzeć rozmarynem.
KURCZAK NA OSTRO
PRZYGOTOWANIE: 5 MIN + CZAS MARYNOWANIA
PIECZENIE: 20 - 25 MIN
SKŁADNIKI
4 - 6 porcji kurczaka
1 łyżka mielonej papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 drobno posiekany ząbek czosnku
pół łyżeczki soli
1 łyżka francuskiej musztardy
75 g miękkiego masła
1 łyżeczka cukru
szczypta chili
5 minut, a potem podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>Grillowanie i ruszt<br>Grillowanie to niewątpliwie jedna z najlepszych metod przyrządzania kurczaka. Mięso z grilla ma więcej wartości odżywczych i jest lekkostrawne. Jednak nic nie może równać się z aromatem kurczaka, pieczonego na ruszcie. Przed pieczeniem mięso należy zamarynować w oliwie z oliwek, wymieszanej z ziołami. Można je natrzeć rozmarynem.<br>KURCZAK NA OSTRO<br>PRZYGOTOWANIE: 5 MIN + CZAS MARYNOWANIA<br>PIECZENIE: 20 - 25 MIN<br>SKŁADNIKI<br>4 - 6 porcji kurczaka<br>1 łyżka mielonej papryki<br>2 łyżki koncentratu pomidorowego<br>1 drobno posiekany ząbek czosnku<br>pół łyżeczki soli<br>1 łyżka francuskiej musztardy<br>75 g miękkiego masła<br>1 łyżeczka cukru<br>szczypta chili
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego