Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ogniu. Doprowadź do wrzenia, dokładnie usuń zebraną n powierzchni pianę i zmniejsz ogień, tak by wywar tylko "mrugał".
Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj, umytą i obraną marchew zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.
Na patelni mocno rozgrzej olej i podsmaż na nim marchewkę i cebulą, aż nabiorą delikatnego złocistego koloru. Przełóż je do garnka z gotującym się wywarem z kurczaka. Łodygi selera naciowego i ziemniaki pokrój w niewielkie kawałki i dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu jeszcze około 1,5-2 godzin.
Pod koniec gotowania dodaj do zupy makaron (najlepiej cięte nitki),, pokrojone w kostkę pomidory (wcześniej sparz
ogniu. Doprowadź do wrzenia, dokładnie usuń zebraną n powierzchni pianę i zmniejsz ogień, tak by wywar tylko "mrugał".<br>Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj, umytą i obraną marchew zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.<br>Na patelni mocno rozgrzej olej i podsmaż na nim marchewkę i cebulą, aż nabiorą delikatnego złocistego koloru. Przełóż je do garnka z gotującym się wywarem z kurczaka. Łodygi selera naciowego i ziemniaki pokrój w niewielkie kawałki i dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu jeszcze około 1,5-2 godzin.<br>Pod koniec gotowania dodaj do zupy makaron (najlepiej cięte nitki),, pokrojone w kostkę pomidory (wcześniej sparz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego