Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 11.07
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
się tendencje do komponowania wyrafinowanych potraw. Dotychczas jednak było to domeną kucharzy, których oklaskiwało się niemalże jak artystów. Dzisiaj fantazja kulinarna obowiązuje też producentów żywności. - Rywalizacja w tworzeniu coraz bardziej oryginalnych wyrobów jest coraz większa - mówi Christof Laudage z firmy Reinert, wyspecjalizowanej w przetworach mięsnych. - Potrawy przestają oddziaływać wyłącznie na zmysł smaku. Paradoksalnie o wiele ważniejszy okazuje się zmysł wzroku - dodaje Klaus Thiele z austriackiej firmy Greisinger.

W myśl tej zasady klient, odwiedzając sklepy spożywcze, powinien się czuć jak w galerii. Salami okleja się kawałkami suszonych jabłek, gruboziarnistym kolorowym pieprzem, parmezanem lub papryką, z boczku tworzy się fantazyjne chipsy do piwa
się tendencje do komponowania wyrafinowanych potraw. Dotychczas jednak było to domeną kucharzy, których oklaskiwało się niemalże jak artystów. Dzisiaj fantazja kulinarna obowiązuje też producentów żywności. - Rywalizacja w tworzeniu coraz bardziej oryginalnych wyrobów jest coraz większa - mówi Christof Laudage z firmy Reinert, wyspecjalizowanej w przetworach mięsnych. - Potrawy przestają oddziaływać wyłącznie na zmysł smaku. Paradoksalnie o wiele ważniejszy okazuje się zmysł wzroku - dodaje Klaus Thiele z austriackiej firmy Greisinger.<br><br>W myśl tej zasady klient, odwiedzając sklepy spożywcze, powinien się czuć jak w galerii. Salami okleja się kawałkami suszonych jabłek, gruboziarnistym kolorowym pieprzem, parmezanem lub papryką, z boczku tworzy się fantazyjne chipsy do piwa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego