Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty.
Babeczki makowe
Składniki:

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, mak przepłukać, przelać na sicie wrzącą wodą, połączyć z masą z żółtek, dodać kaszę mannę i proszek do pieczenia, wymieszać, jabłka opłukać, obrać ze skórki, zetrzeć na jarzynowej tarce z dużymi otworami, dodać do masy wraz z rozpuszczonym i ostudzonym masłem, na końcu delikatnie połączyć masę z pianą z białek, wymieszać, masę włożyć do foremek posmarowanych tłuszczem, najlepiej masłem lub margaryną, piec
woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty.<br>Babeczki makowe<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, mak przepłukać, przelać na sicie wrzącą wodą, połączyć z masą z żółtek, dodać kaszę mannę i proszek do pieczenia, wymieszać, jabłka opłukać, obrać ze skórki, zetrzeć na jarzynowej tarce z dużymi otworami, dodać do masy wraz z rozpuszczonym i ostudzonym masłem, na końcu delikatnie połączyć masę z pianą z białek, wymieszać, masę włożyć do foremek posmarowanych tłuszczem, najlepiej masłem lub margaryną, piec
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego