Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
procentowej śmietanki,
2 łyżeczki masła,
2 łyżki stołowe dowolnego likieru
1 łyżeczka żelatyny
Mleko, żółtka dwóch jaj, miękkie masło i cukier ubij mikserem lub trzepaczką na jednolitą, gładką masę. Dodaj mąkę, wanilie i ubijaj około 2-3 minut.
Oddzielnie ubij sztywną pianę z dwóch białek. Dodaj do niej masę z żółtek i delikatnie wymieszaj. Wyłóż masę do gofrownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC n 2-3 minuty.
Przygotuj krem. Żelatynę zalej odrobiną wody, wymieszaj i na chwilę odstaw, by napęczniała. W kąpieli wodnej rozpuść masło i startą na drobnej tarce czekoladę (do przygotowania kremu najlepsza jest gorzka).
W
procentowej śmietanki,<br>2 łyżeczki masła,<br>2 łyżki stołowe dowolnego likieru<br>1 łyżeczka żelatyny<br>Mleko, żółtka dwóch jaj, miękkie masło i cukier ubij mikserem lub trzepaczką na jednolitą, gładką masę. Dodaj mąkę, wanilie i ubijaj około 2-3 minut.<br>Oddzielnie ubij sztywną pianę z dwóch białek. Dodaj do niej masę z żółtek i delikatnie wymieszaj. Wyłóż masę do gofrownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC n 2-3 minuty.<br>Przygotuj krem. Żelatynę zalej odrobiną wody, wymieszaj i na chwilę odstaw, by napęczniała. W kąpieli wodnej rozpuść masło i startą na drobnej tarce czekoladę (do przygotowania kremu najlepsza jest gorzka).<br>W
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego